Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Дали сте млад филмски професионалец? Сега е полесно да се приклучите на Европската филмска академија!

16/03/2018

                           

Минатото лето Европската филмска академија започна кампања за млади европски филмски професионалци под 36-годишна возраст да станат членови со намалена годишна членарина (100 евра наместо 200 евра додека наполнат 36 години). Критериумите за членство се следните:

-Филмски професионалци под 36-годишна возраст (режисер, продуцент, сценарист, кинематограф, уредник, композитор, итн.)

-Европеец по раѓање или државјанство (вклучително Израелци и Палестинци)

-Еден долгометражен филм (70+ минути, игран, анимиран, документарен) кој имал официјално прикажување во редовна, меѓународна секција на компетитивен европски филмски фестивал акредитиран од FIAPF

-Еден поддржувач  од ЕФА членството (http://www.europeanfilmacademy.org/Members.44.0.html?&no_cache=1)

Повеќе за оваа кампања на следниот линк: https://www.europeanfilmacademy.org/fileadmin/user_upload/MAIN-dateien/pdf-downloads/EFAYoungMembersCard2018.pdf

Информации за тоа како да аплицирате за редовно членство во Европската филмска академија, како и соодветните формулари за апликација можете да ги најдете тука: https://www.europeanfilmacademy.org/How-to-join.47.0.html.

Можете лесно да ги проверите актуелните членови на Европската филмска академија од Македонија тука: http://www.europeanfilmacademy.org/Members.44.0.html?&no_cache=1.