Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Cледни рокови за аплицирање на фондови, фестивали, форуми и работилници

23/01/2018

 

Let’s CEE Film Festival 

Пријавувањето за Let’s CEE Film Festival во Виена, Австрија, немането за кратки филмови од Централна и Источна Европа е отворено до 31 Јануари 2018. Сите информации се достапни на следниот линк: http://www.letsceefilmfestival.com/news-detail-en/items/481.html#inbox/_blank

 

Hubert Bals Fund (Rotterdam Film Festival) 

Роковите за пријавување на Хуберт Бол Фондацијата за развој на сценарио и проекти, копродукции и малцински копродукции, се достапни на следниот линк: https://iffr.com/en/hbf-deadlines

 

Visions Sud Est 

Аплицирање на фондот Visions Sud Est е отворено, роковит за пријавување се 28 Февруари и 31 Јули 2018. Детали на: http://www.visionssudest.ch/en/informations 

 

Annecy Festival

Пријавувањето на филмови на Annecy Festival-от е отворено до 15 Февруари 2018, детали на следниот линк: https://www.annecy.org/take-part/submit-a-film, а пријавувањето на филмски проекти е отворено до 5 Февруари 2018, детали на следниот линк: https://www.annecy.org/take-part/submit-a-project.

 

Meeting Point Vilnius 

Пријавувањето за долгометражни играни, документарни и анимирани филмски проекти на pitching forum-от Meeting Point Vilnius, кој ќе се одржи во рамките на Вилниус Филм Фестивал во Литванија, е отворено до 1 Февруари 2018. Детали на следниот линк: http://kinopavasaris.lt/en/terms-and-conditions.

 

Visegrad Animation 

Пријавувањето на анимациски проекти на Вишеград Анимацискиот Форум е отворено до 31 Јануари 2018. Детали на следниот линк: http://visegradanimation.com/, пријавување на: https://vp.eventival.eu/anifilm/vaf2018. 

 

MAIA Workshop

Пријавувањето за учество на тренинг програмата MAIA Workshop наменета за млади продуценти е отворено до 11 Февруари 2018 и истата ќе се одвива низ три сесии. Повеќе информации околу условите за учество и програмата на следниот линк: http://www.maiaworkshops.org/.

 

Thessaloniki Docs in Progress

Пријавувањето за Docs in Progress на документарни филмови во фаза на снимање или постпродукција трае до 2 Февруари 2018. 

ДВе главни награди:

  • 2|35 post-production house, постпродукциски сервиси (слика и звук) до 15.000€
  • MuSou music company, сервиси поврани со музички права и композиција на музика до 7.000€

За предселекција потребен е 20 мин. визуелен материјал. Линк за апликација: Docs in Progress online form.

 

East Doc Platform

Отворено е пријавувањето за акаредитирање на најголемиот индустриски настан за документарен филм. Крајниот рок за пријавување е 20 Февруари 2018. Детали на: https://dokweb.net/articles/detail/454/accreditations-for-east-doc-platform-2018-are-now-open.

 

Visegrad Film Forum 

Акредитирањето на Вишеград Филм Форум, кој ќе се одржи во Братислава од 17 до 21 Април 2018, е отворено до 5 февруари 2018. Детали на: https://www.visegradfilmforum.com/2018/.