Отворен повик за аплицирање - EAVE ON DEMAND Project Development Workshop Macedonia

01/10/2014

EAVE во соработка со Агенцијата за филм на Р. Македонија во рамки на Фестивалот на европски филм „CineDays“ ќе организира EAVE ON DEMAND работилница наменета за долгометражни филмски проекти во развој.

 

ПРЕДВИДЕНИ УЧЕСНИЦИ: 8 продуценти со проекти во развој  и нивните сценаристи/ режисери за работата во групи и индивидуалните состаноци

  •  5 проекти со прв драфт на сценарио
  • 3 проекти со тритмент

КОЈ МОЖЕ ДА АПЛИЦИРА: Работилницата е отворена за продуценти од Македонија и регионалните земји (Хрватска, Бугарија, Србија, Словенија, Босна и Херцеговина, Албанија, Црна Гора, Косово)

ВРЕМЕТРАЕЊЕ: 4-дневна работилница  + 1 онлјн сесија

По завршувањето на работилницата,  учесниците ќе работат на развој на проектите  и ќе им бидат доделени конкретни задачи и обврски. Контактот меѓу учесниците и меѓу учесниците и предавачите ќе се одвива електронски и преку е-маил.

УПЛАТА ЗА РАБОТИЛНИЦА: 150 евра

КРАЕН РОК ЗА АПЛИЦИРАЊЕ: 21.10.2014 г.

 

Подетално, ОВДЕ