Отворен повик за пријава на работилница за развој на сценарија во рамки на Меѓународниот филмски фестивал „Киненова“

22/08/2016

Во периодот од 5 - 8 октомври, во склоп на новиот меѓународен филмски фестивал „КинеНова Скопје 2016“, ќе се одвива филмска работилница на која ќе се развиваат сценарија за краткометражни, играни или анимирани филмови.


Заради тоа фестивалот распишува јавен повик на кој ќе можат да се пријават македонски сценаристи или режисериси, кои ги исполнуваат условите, а кои се наведени во самиот конкурс на вебсајтот на фестивалот.Ментор на работилницата ќе биде Џон Стивенс, скрипт доктор и сценарист.
За оваа работилница ќе бидат избрани најдобрите 6 сценарија од пријавените, а најдоброто според оценките на стручната комисија составена од три члена ќе добие награда во опрема за реализација на филмскиот проект во противвредност од 3000 евра.

Подетални информации можете да најдете на http://www.kinenova.com