Отворен е повикот за BDC Discoveries 2018

09/01/2018

 

Отворен е повикот на BDC Discoveries 2018 за документарни филмаџии и филмски проекти, кои доаѓаат од Балканот или обработуваат теми поврзани со Балканот и би сакале да соработуваат со овој регион. Краен рок за аплицирање е 5 март 2018 година.

BDC Discoveries 2018 ќе се одвиваат во 3 модули: Софија (мај 2018), Призрен (август 2018) и Јихлава (октомври 2018). Повеќе информации за повикот и начинот на аплицирање на следниов LINK.