Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Отворен е повикот за First Films First 2018

05/01/2018

 

Ве известуваме дека е отворен повикот за пријавување на програмата First Films First на Гете Институтот. First Films First е интензивна едукативна програма за млади режисери од Југоисточна Европа за време на која го развиваат својот прв долгометражен филм.

Рокот за пријавување е 1ви март 2018та година, а повеќе детали може да видите на следниот линк: http://firstfilmsfirst.com/how-to-apply/