Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Отворен повик за Other Movie Lugano Film Festival 2018

23/01/2018

 

Од 15ти до 21ви април 2018та година ќе се одржи новото издание на Филмскиот фестивал Other Movie Lugano Film Festival со проекции во голем број на кино сали и културни локации во областите Лугано и Мендризо. 10 години по започнувањето на Големата рецесија, овогодинешното издание ќе се фокусира на економијата. Рокот за аплицирање е 20ти фебруари 2018 година. Повеќе информации на следните линкови: https://filmfreeway.com/OtherMovieLuganoFilmFestival и http://othermovie.ch/.