Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Отворен повик за аплицирање на Маркетот за краткометражни филмови во Торино

05/06/2018

 

Ве информираме дека е отворен повикот за пријавување на проекти на третото издание на Маркетот за краткометражни филмови во Торино, Италија кој ќе се одржи од 22-25 ноември оваа година.

Рокот за пријавување на проекти е 10ти септември 2018 година. Повеќе информации за овој маркет и аплицирањето на истиот можете да видите на линкот: http://tsfm.centrodelcorto.it/en/open-calls/