Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Соба со пијано“ на Европскиот Филмски Маркет во Берлин

12/02/2014

Новиот филм на Игор Иванов - Изи „Соба со пијано“ во понеделникот беше прикажан на Европскиот Филмски Маркет во рамките на Интернационалниот Филмски Фестивал во Берлин.
На проекцијата присуствуваа триесеттина дистрибутери, директори на филмски фестивали и продуценти, за кои и беше наменета оваа специјална затворена проекција.

Европскиот Филмски Маркет се организира секоја година во рамките на Интернационалниот Филмски Фестивал во Берлин и е секогаш посетен од голем број продуценти, дистрибутери, финансиери и фестивалски организатори од целиот свет и важи за еден од најзначајните меѓународни собири за филмската индустрија.

Претставувањето на „Соба со пијано“ на Европскиот Филмски Маркет е организирано од страна на Агенцијата за Филм на Република Македонија, а филмот во Берлин го претставуваат режисерот Игор Иванов и продуцентот Томи Салковски.