Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Игра и спас“ на Фестивал во Нови Сад

15/12/2013

Краткометражниот филм „Игра и Спас“ во режија на Горан Тренчовски и во продукција на Револушн, беше прикажан овој петок на годинешното издание на Фестивалот "Shortz" во Нови Сад, Србија. Филмот е единствениот селектиран од Македонија и ќе се натпреварува во тематската селекција „Мала продавница на социјални стравувања“.

Филмот е поддржан од Филмскиот фонд на Македонија.