Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Повик за учество на Европскиот ден на филмот

13/04/2016

 

Доколку го сакаш филмот и имаш помеѓу 12 и 14 години, биди дел од Европскиот филмски ден за млада публика и гласај за најдобриот Европски филм  зaедно со твоите врсници од повеќе од 20 европски градови и земји.

Европскиот филмски ден за млада публика претставува целодневен настан кој на 8 МАЈ 2016 година во Кинотека на Р.Македонија втора година по ред ќе се одржи во градот Скопје.

На овој ден младата публика ќе има можност да проследи 3 филма селектирани од страна на Европската филмска академија кои ќе се прикажуваат истовремено во различни градови низ цела Европа. На младата публика во сите овие градови по проследување на филмовите преку гласање ќе им биде доверена задачата да го изберат најдобриот европски филм кој свечено ќе биде прогласен за победник на официјалната церемонија која се одржува во Ерфурт, Германија.

За време на настанот младите од сите земји ќе бидат поврзани меѓу себе преку live stream, ќе имаат можност да бидат дел од официјалната церемонија, додека преку комуникациска платформа ќе имаат можност освен да комуницираат меѓу себе, воедно и да им поставуваат прашања на режисерите, актерите и продуцентите на филмовите.

Затоа ве покануваме да бидете и вие дел од овој настан кој покрај филмовите ќе има и многу други забавни содржини. Се што треба да направите е да ја пополните оваа пријава и да уживате во светот на филмот.

Сите трошоци во однос на влезниците, храната и другите содржини ќе бидат покриени од страна на организаторите.


Пополнете ја апликацијата на следниов линк: https://docs.google.com/forms/d/1ch8loWhzQV_1ufHmod-H6rQiH-4mfdrwXPVs92Vm2Ns/viewform?c=0&w=1