„Недовршена приказна“ премиерно на Скопски Филмски Фестивал

23/04/2012

 

Краткиот филм на режисерот Наум Михајловски „Недовршена приказна“, ќе ја има својата премиера вечерва, во 18 часот во киното Милениум, во рамките на годинешниот Скопски филмски фестивал, кој се одржува од 19-27 април.

 

Приказната се врти околу двајца научници кои живеат во угнетувачки систем и  вршат едно забрането истражување. Една тајна служба ги гони но тие не остапуваат од необичниот експеримент кој ќе им излезе од контрола.

 

повеќе за филмот ОВДЕ