Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Недовршена приказна“ премиерно на Скопски Филмски Фестивал

23/04/2012

 

Краткиот филм на режисерот Наум Михајловски „Недовршена приказна“, ќе ја има својата премиера вечерва, во 18 часот во киното Милениум, во рамките на годинешниот Скопски филмски фестивал, кој се одржува од 19-27 април.

 

Приказната се врти околу двајца научници кои живеат во угнетувачки систем и  вршат едно забрането истражување. Една тајна служба ги гони но тие не остапуваат од необичниот експеримент кој ќе им излезе од контрола.

 

повеќе за филмот ОВДЕ