Премиера на краткометражниот „Убаво време за умирање“

20/11/2013

Денес е премиерата на краткометражниот филм во режија на Сенад Абдули „Убаво време за умирање.“ Филмот ќе биде прикажан во Центарот за култура „Иљо Антески - Смок“ во Тетово, со почеток во 20 часот.

Филмот од поинаков аспект се занимава со негативниот феномен на самоубиството во современите општества. Ова е приказна за Мети, маж на околу 50 години кој одлучува да се самоубие поради монотонијата на својот живот и неможноста да се грижи за своето семејство. Тој ја сака точноста и е многу врзан за датите и часовите. Заминува од својот дом  во намерата да изнајде причини да се оттргне од животот...

Главната улога на Мети ја толкува Сенад Абдули, а во филмот играат и Наиме Ази, Леарт Абдули, Деа Сабриу, Адриан Кадри и Неџла Абдули.

„Убаво време за умирање“ е во продукција на Арнел и е поддржан од Филмскиот фонд на Македонија.