Премиера на „Последниот Македонец во Македонија – Патот до истребување

26/10/2015


 

Документарниот филм „Последниот Македонец - Патот до истребување“ во режија на Илија Пиперковски во продукција на Тринити плус Продукција, вечерва (26.10.2015) за прв пат ќе биде прикажан во Скопје, со проекција во 20.00 часот во киното Фросина во Младинскиот културен центар.

Филмот е мотивиран од 100 годишнината од Букурешкиот Договор и беше сниман на локации во Битола и околината.

Главните улоги ги толкуваат: Сашко Коцев, Рубенс Муратовски,Ненад Нацев, Зоран Љутков, Славиша Каевски, Петар Горко, Митко С. Апостолоски.

Филмот е поддржан од Агенција за филм на Р. Македонија.