Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Премиера на „Последниот Македонец во Македонија – Патот до истребување

26/10/2015


 

Документарниот филм „Последниот Македонец - Патот до истребување“ во режија на Илија Пиперковски во продукција на Тринити плус Продукција, вечерва (26.10.2015) за прв пат ќе биде прикажан во Скопје, со проекција во 20.00 часот во киното Фросина во Младинскиот културен центар.

Филмот е мотивиран од 100 годишнината од Букурешкиот Договор и беше сниман на локации во Битола и околината.

Главните улоги ги толкуваат: Сашко Коцев, Рубенс Муратовски,Ненад Нацев, Зоран Љутков, Славиша Каевски, Петар Горко, Митко С. Апостолоски.

Филмот е поддржан од Агенција за филм на Р. Македонија.