Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Четврта Гранд При награда и Скопска премиера за „Види ја ти неа“

23/04/2018

 

Скопската публика ќе има можност да го гледа кратометражниот игран филм „Види ја ти неа“ како дел од програмата на 21. Скопски филмски фестивал. Проекцијата е на распоредот на 23-ти април (понеделник) во 19 часот во Кино Милениум. Филмот викендов ја освои четвртата Гранд при награда на 6. LET’S CEE филмскиот фестивал во Виена.

Филмот до сега освои бројни награди меѓу кои Мала камера 300  на “Браќа Манаки“, Најдобар Интернационален краток филм на престижниот Санденс,  Гран При на Белградскиот фестивал на документарен и краток филм. Филмот учествува и на многу други значајни меѓународни фестивали.

Сценариото за филмот го напиша Горан Столевски кој е и режисер. Продуценти се  Димитар Минов, Кристијан Буровски и Томи Салковски. Улогите ги толкуваат Сара Климоска, Игор Ангелов, Пируника Киселички, Антонија Белазелкоска, Милица Стојанова, Жарко Јовановиќ, Иво Антов, Виктор Арсов, Симон Манасковски, Изабела Новотни и Горан Илиќ.