Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Панкот не е мртов“ награден и во Софија

18/03/2012

Филмот на Владимир Блажевски освои уште една награда, овојпат во Бугарија на 16 то издание на Sofia International Film Festival.  На фестивалот публиката го одбра  „Панкот не е мртов“  за свој фаворит.  Наградата е диплома и парична премија. Ова е десетта меѓународна награда за „Панкот не е мртов“.

 

 

Претходни награди:

Награден на Меѓународниот Филмски Фестивал Синема Мунди, 2012

Најдобар филм во програмата „Исток на Западот“ - Меѓународен Филмски фестивал Карлови Вари, 2011

Најдобра машка улога/ Јордан Симонов - Меѓународен Филмски фестивал Црна Гора, 2011

Специјална награда на жирито- Меѓународен Филмски Фестивал Прифест, 2011

FEDEORA- Награда на критичари - Фестивал на медитерански филм, Копер, 2011

Награда „Дијалог за меѓукултурни комуникации“ – Меѓународен Филмски Фестивал Котбус, Германија 2011

Најдобра улога/ Јордан Симонов - Филмски Фестивал Косово, 2011

Награда за најдобар филм и МЕДИА награда - Филмски Фестивал Тирана, 2011

 

 

повеќе информации за филмот ОВДЕ