„Панкот не е мртов“ на Владимир Блажевски селектиран во East of the West Competition на 46то издание на Интернационалниот Филмски Фестивал во Карлови Вари

15/06/2011

 

Денес беа објавени филмовите избрани за програмата на 46-то издание на Интернационалниот Филмски Фестивал во Карлови Вари. На фестивалот ќе бидат прикажани 179 филма. Поголемиот дел од филмовите се снимени минатата година, дел од нив за прв пат ќе бидат прикажани во Чешка. Нашиот филм “Панкот не е мртов“ во режија на Владимир Блажевски е селектиран во програмата East of the West – Films in Competition....повеќе на KVIFF  

 

 

Вечер: "Панкот..." во Карлови Вари, "Мајки" во Москва

Нова Макеоднија: Џуди Денч и Иштван Сабо во Карлови Вари

Утрински Весник: „Панкот не е мртов“ ќе се бори за 10 илјади долари


Повеќе информации за „Панкот не е мртов“