Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Панкот не е мртов“ на Владимир Блажевски селектиран во East of the West Competition на 46то издание на Интернационалниот Филмски Фестивал во Карлови Вари

15/06/2011

 

Денес беа објавени филмовите избрани за програмата на 46-то издание на Интернационалниот Филмски Фестивал во Карлови Вари. На фестивалот ќе бидат прикажани 179 филма. Поголемиот дел од филмовите се снимени минатата година, дел од нив за прв пат ќе бидат прикажани во Чешка. Нашиот филм “Панкот не е мртов“ во режија на Владимир Блажевски е селектиран во програмата East of the West – Films in Competition....повеќе на KVIFF  

 

 

Вечер: "Панкот..." во Карлови Вари, "Мајки" во Москва

Нова Макеоднија: Џуди Денч и Иштван Сабо во Карлови Вари

Утрински Весник: „Панкот не е мртов“ ќе се бори за 10 илјади долари


Повеќе информации за „Панкот не е мртов“