Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Панкот не е мртов“ и „Мајки“ на Фестивалот Нанси-Лорен во Франција

10/09/2013

„Мајки“ во режија на Милчо Манчевски и „Панкот не е мртов“ во режија на Владимир Блажевски беа премиерно прикажани во Франција на Меѓународниот филмски фестивал „Нанси-Лорен“ кој се одржа во периодот од 30 август до 7 септември.

Филмот на Манчевски беше прикажан на завршната церемонија на Фестивалот на кој исто така беше претставено и неговото најново краткомеражно остварување „Четврток“, кој својата премиера ја имаше на годинешниов Филмски фестивал во Венеција. Во програмата „Под ѕвездите“ се прикажа и македонско - српската копродукција „Парада“ во режија на Срѓан Драгојевиќ.

Повеќе информации за Фестивалот, ОВДЕ