Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Панкот не е мртов“ награден на фестивалот за медитерански филм во Копер

19/10/2011

Филмот „Панкот не е мртов“ по сценарио и режија на Владимир Блажевски, доби награда од критика на Фестивалот на медитерански филм што се одржа од 12-ти до 16-ти октомври годинава во Копер, Словенија. Ова е четврта награда во последниве неполни пет месеци за „Панкот не е мртов“, кој е македонски кандидат за најпрестижната светска филмска  награда, Оскар.
„Панкот не е мртов“ доби награда на 46. Филмски фестивал во Карлови Вари во Чешка за најдобар филм во програмата „Исток на Западот“ (East of the West) во која се натпреваруваа уште 11 филмови.
За улогата на Мирса во „Панкот не е мртов“, македонскиот актер Јордан Симонов ја доби наградата „Златна мимоза“ на Филмскиот фестивал во Херцег Нови.
„Панкот не е мртов“ ја освои специјалната награда од жирито на третото издание на интернационалниот филмскиот фестивал „ПриФилмФест“ во Приштина.

 

Вечер: "Панкот..." повторно со награда

Утрински весник: Награда за „Панкот не е мртов“ во Копер

Дневник: Награда за „Панкот не е мртов“ во Словенија

МИА: Награда за „Панкот не е мртов“ на Фестивалот на медитерански филм во Копер

ТВ Сител: „Награда за „Панкот не е мртов“ на Фестивалот во Копер