„Панкот не е мртов“ награден и во Приштина

03/10/2011

Филмот „Панкот не е мртов“ во режија на Владимир Блажевски ја освои специјалната награда „Златна божица“ на третото издание на Интернационалниот филмскиот фестивал „При филм фест“ во Приштина, кој траеше од 29 септември до 1 октомври. Својата интернационална премиера „Панкот...“ ја имаше на 46то издание на Интернациналниот филмски фестивал Карлови Вари каде ја освои наградата за најдобар филм во конкуренцијата на филмови ИСТОЧНО ОД ЗАПАД, на 1 ви октомври пак премиерно се прикажа и во Лондон.

 

Дневник: "Панкот..." освои специјална награда од жирито во Приштина

24 вести: „Панкот не е мртов“ доби специјална награда од жирито на филмскиот фестивал „ПриФилмФест“

МИА:  „Панкот не е мртов“ доби специјална награда од жирито на филмскиот фестивал „ПриФилмФест“

ПлусИнфо: „Панкот не е мртов“ доби специјална награда од жирито на филмскиот фестивал „ПриФилмФест“

МИА:  Во Лондон премиерно прикажан македонскиот филм „Панкот не е мртов“

МТВ:  „Панкот не е мртов“ денеска премиерно во Лондон

Курир: Лондонска премиера на „Панкот не е мртов“

Курир: „Панкот не е мртов“  премиерно прикажан во Лондон

Вечер:  „Панкот не е мртов“  премиерно во Лондон

Дневник: „Панкот не е мртов“ денеска премиерно во Лондон