Почнува снимањето на „Ослободување на Скопје“

29/10/2014

Денес во Велес започна снимањето на филмот „Ослободување на Скопје“, режисерско деби на актерот Раде Шербеџија.

Филмот е во продукција на продуцентската куќа „Партизанс“, по сценарио на Душан Јовановиќ, сценограф е Иван Бартлинг, директор на фотографија Дејан Димески, музиката е на Влатко Стефановски, а партнерка на Шербеџија во филмот е актерката Силвија Стојановска.

Филмот е поддржан од Агенција за филм на Р. Македонија и е македоснко/хрватска копродукција.