„Реквием за г-ѓа Ј“ ја доби наградата „Work in progress“ на 51 Филмски фестивалот во Карлови Вари

06/07/2016

 

 

„Реквием за г-ѓа Ј“  на режисерот Бојан Вулетиќ е избран за најдобар филмски проект за програмата „Works in progress“ на овогодинешното 51. Издание на филмскиот фестивал во Карлови Вари кој оваа година се одржува од 01 до 09 јули.

Филмот „Реквием за г-ѓа Ј“  е малцинска копродукција помеѓу SEE FILM PRO, Србија, GEOPOLY FILM, Бугарија и Скопје Филм Студио, Македонија,и иститот финансиски е поддржан од Агенција за Филм на Република Македонија.

Наградата за програмата „Works in progress“ изнесува 100.000,00 евра која што е комбинација од :

-   Постпродукција на слика од страна на  UPP во износ близу 60.000,00 евра;

-    Аудио постпродукција на Soundsquare во износ близу 30.000,00 евра;

-    Парична награда од Barrandov Студио во износ од  10.000,0 евра.