Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Реквием за г-ѓа Ј“ ја доби наградата „Work in progress“ на 51 Филмски фестивалот во Карлови Вари

06/07/2016

 

 

„Реквием за г-ѓа Ј“  на режисерот Бојан Вулетиќ е избран за најдобар филмски проект за програмата „Works in progress“ на овогодинешното 51. Издание на филмскиот фестивал во Карлови Вари кој оваа година се одржува од 01 до 09 јули.

Филмот „Реквием за г-ѓа Ј“  е малцинска копродукција помеѓу SEE FILM PRO, Србија, GEOPOLY FILM, Бугарија и Скопје Филм Студио, Македонија,и иститот финансиски е поддржан од Агенција за Филм на Република Македонија.

Наградата за програмата „Works in progress“ изнесува 100.000,00 евра која што е комбинација од :

-   Постпродукција на слика од страна на  UPP во износ близу 60.000,00 евра;

-    Аудио постпродукција на Soundsquare во износ близу 30.000,00 евра;

-    Парична награда од Barrandov Студио во износ од  10.000,0 евра.