Ретроспектива на опусот на Милчо Манчевски во Кинотеката во Болоња, Италија

18/10/2011

Во период од 17ти до 20ти Октомври во Кинотеката во Болоња, Италија ќе се прикаже ретроспективата на  македонскиот режисер Милчо Манчевски.  Ретроспективата ќе биде отворена со последниот филм на Манчевски „Мајки“, а наредните денови  ќе се прикажат  „Прашина“, „Пред дождот“ и „Сенки“. Покрај проекциите ќе се одржи и разговор со Милчо Манчевски.  

 

Вест: Ретроспектива на Манчевски во Болоња

Курир: Делата на Манчевски се прикажуваат во Болоња

Вечер: Во Болоња крстија и ресторан "Пред дождот"

МИА: Ретроспектива на Манчевски во Болоња