Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Кружно патување“ селектиран на Европскиот фестивал на анимиран филм - Балканима

01/10/2013

   

Краткиот анимиран филм „Кружно патување“ во режија на Жарко Иванов, ќе биде дел од Балканима - европскиот фестивал на анимиран филм кој започнува денес и трае пет дена во Белград, Србија. Филмот ќе биде прикажан како дел од Панорамата на европскиот филм, во сабота на 5ти Октомври.
Станува збор за приказна,  работена по расказ на Димитар Солев која се задржува на старецот и неговите сеќавања на изгубениот син.

Филмот е во продукција на Флип Бук Продукција и е поддржан од Филмскиот фонд на Македонија.