Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Исцелител“ на меѓународниот фестивал во Иран и See Fest во Лос Анџелес

03/05/2018

 

Филмот „Исцелител“ ја имаше својата иранска премиера на 36-тото издание на најзначајниот филмски настан во Иран, меѓународниот филмски фестивал – „Фаџјр“ во Техеран.  Фестивалот се одржа од 19-ти до 27-ми април а „Исцелител“ имаше три проекции за време на фестивалските денови. Оваа година директор на фестивалот кој се одржува во срцето на Техеран е познатиот ирански режисер Реза Миркарими, а член на жирито е македонскиот режисер Милчо Манчевски.  

„Исцелител“ се прикажа и во натпреварувачка програма на СЕЕ Фест во Лос Анџелес, САД.   По Кливленд, Минеаполис и Санта Барбара, ова е четврти фестивал во САД на кој учествуваше „Исцелител“. На фестивалот во Санта Барбара „Исцелител“ ја освои наградата за најдобар филм.