Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Заврши снимањето на краткометражниот филм „Роденден“

13/03/2015

Заврши снимањето на краткометражниот филм „Роденден“ по сценарио и режија на Косара Митиќ.

Филмот ‘‘Роденден‘‘ е сниман на повеќе локации во Скопје; во филмот се зборува за група тинејџери кои на бизарен начин ќе го прослават полнолетството на својот пријател.

Во филмот настапува следната актерска екипа:  Никола Колев, Дениз Абдула, Александар Михајловски, Силвија Стојановска, Милица Стојанова, Ана Костовска, Сара Климовска и Емил Костовски.
Проектот е во продукција на Сектор филм и е поддржан од Агенцијата за филм на Република Македонија.