Отворен повик за аплицирање на 20. Софиски филмски фестивал

03/09/2015

Повикот за аплицирање на 20то јубилејно издание на Софискиот меѓународен филмски фестивал е официјално отворен. Фестивалот ќе се одржи во период од 10-20 март, 2015 година во Бугарија, со дополнителна програма во Софија, Бургас, Пловдив и Варна што ќе се одвива кон крај на месец март.

Аплицирањето се одвива по електронски пат. Условите и формуларот за аплицирање можете да ги најдете на следниов линк https://vp.eventival.eu/siff/2016

Краен рок за аплицирање е 1ви ноември, 2015 год.

Подетално за фестивалот на www.siff.bg