Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Заврши снимањето на „Последниот Македонец во Македонија“

26/09/2013

                    

Деновиве во Битола заврши снимањето на играниот дел од документарниот филм „Последниот Македонец во Македонија“ во режија на Илија Пиперковски.

Филмот е мотивиран од 100 годишнината од Букурешкиот Договор и изминатава недела се снимаше во Битола и околината.

Филмот е по сценарио на Александар Кукулев, директор на фотографија е Дејан Димески  во продукција на Тринити плус Продакшн и со поддршка на Филмскиот фонд на Македонија.