Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Утре во Милениум се прикажува „Духот на баба Илонка“

20/10/2013

     

„Духот на баба Илонка“, македонско-хрватско-австриска копродукција, во режија на Томислав Жаја ќе биде прикажан утре во кино Милениум. Филмот е сниман на локации во Скопје, Загреб и Виена.

„Духот на баба Илонка“ е музичка комедија, со елементи на фантазија, која ни го прикажува необичниот живот на едно ромскo семејство видено низ очите на десетгодишната Мануша. Главните улоги ги толкуваат Селма Ибраими и Марин Арман Грбин, а  улогата на баба Илонка ја игра македонската актерка Сабина Ајрула.

Филмот е во продукција на Гејзер и е поддржан од Филмскиот фонд на Македонија.