Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Кружно патување на монахот“ на Жарко Иванов со меѓународна премиера во Билбао

24/04/2018

 

Tретиот дел од трилогијата Кружно патување, краткиот анимиран филм Кружно патување на монахот (The Monk), во режија на Жарко Иванов, ја имаше својата меѓународна премиера во официјалната конкуренција на фестивалот за анимиран филм Анимаком во Билбао, Шпанија.

Вториот дел од трилогијата, краткиот анимиран филм Кружно патување на Марето досега е прикажан на 70 фестивали и има освоено 8 награди. Следно, ќе биде дел од официјалната конкуренција на фестивалот Festival sobre Rieles, во Мексико.