Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Филмот „Име си е име“ на Chicago Global Wake Up Film Festival

26/10/2011

Документарниот филм за Македонија и македонскиот народ „Име си е име“ во режија на Сигурјон Ејнарсон ќе биде прикажан на Chicago Global Wake Up Film Festival  во организација на Обединетите Нации. Филмот „Име си е име“ ќе биде прикажан во сабота, 29 Октомври во 15:45 ч. на Колумбија Колеџ.
Филмот „Име си е име“ ќе биде прикажан во сабота, 29 Октомври во 15:45 ч. на Колумбија Колеџ. Филмот раскажува за значењето на името Македонија за Македонците и што тоа значи за одбраната на нивниот идентитет. „Име си е име“ досега е прикажан во Австралија, Европа, Канада и САД, во дваесетина од градовите каде што е прикажан има добиено одлични критики.

 

Курир: „Име си е име“ ќе биде прикажан во Чикаго

Револуција: „Име си е име“ и во Чикаго

 

Повеќе за  „Име си е име“