Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Филмот „Исцелител“ селектиран на фестивалот во Талин

02/11/2017

 

Филмот „Исцелител“ на режисерот Ѓорче Ставрески е селектиран во официјална натпреварувачка програма на 21 издание на светски познатиот филмски фестивал во Талин, „Црни ноќи“. Филмот ќе се прикажува во програмата „Први долгометражни филмови“ и ќе има три проекции за време на фестивалот .

„Исцелител“ е прв македонски филм кој ќе биде прикажан на овој значаен фестивал во натпреварувачка програма. Повеќе податоци можете да се најдат на официјалната страна на Филмскиот Фестивал во Талин.