Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Краткиот филм “ 48 ” - на еден од најголемите и најстарите фестивали во Америка

25/04/2018

 

Краткиот игран филм „48“ на режисерот Владимир Митревски во продукција на Дрим Фектори, продолжува со својот богат фестивалски живот. Имено филмот е селектиран на престижниот филмски фестивал во Нешвиле , Америка кој постои од деалечната 1969 година.

Главната улога во филмот ја толкува Димитрија Доксевски, заедно со Горан Стојановски и Сара Климоска. Филмот се снимаше минатата година во Скопје, а авторска екипа ја сочинуваат: Директорот на фотографија Наум Доксевски, сценографијата е на Владимир Зафирковски, костимограф е Раде Василев, монтажер е Филип Грчевски, дизајнер на звукот е Игор Поповски, а продуцент на филмот е Огнен Антов.