Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Коливо“ во јуни со интернационална премиера на меѓународниот филмски фестивал Huesca IFF во Шпанија

30/04/2018

 

Краткометражниот филм „Коливо“ чиј режисер е Андреј Илиевски Волкашин во јуни оваа година ќе ја има својата интернационална премиера на фестивалот Huesca International Film Festival во Шпанија. Продуцент на филмот е Елена Станишева.

Исто така, оваа година во рамките на Сараевскиот меѓународен филмски фестивал -Sarajevo IFF 2018, краткото сценарио на режисерот Волкашин со работен наслов „Фикус“ е избрано меѓу трите сценарија на режисери од регионот за програмата Sarajevo City of Film. Снимањето на овој филм ќе се одвива во текот на мај а премиерата ќе биде на Сараевскиот фестивал во главната сала.