Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Трето полувреме“ на фестивал во Прага

20/03/2013

Филмот „Трето полувреме“ во режија на Дарко Митревски беше прикажан на овогодинешниот филмски фестивал „Фебиофест“ во Прага, Република Чешка, во рамките на програмата „Балкански Ритми“.


„Трето полувреме“ имаше три проекции во Прага на 15,16 и 17-ти март, а планирани се проекции и низ останатите градови во Чешка Република.
На фестивалот присуствуваа главниот актер Сашко Коцев и продуцентот Роберт Насков.


„Фебиофест“ е многу популарен филмски фестивал во Чешка со 20-годишна традиција. Овој фестивал освен во Прага, независно се одржува и во Словачка.

Повеќе информации за фестивалот, ОВДЕ