Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Три македонски филма наградени на ФерФилм Фестивал

07/09/2017

 

На петото издание на Интернационалниот филмски фестивал ФерФилм во Феризај (Урошевац) Косово, кој што се одржа од 02 до 06 Септември 2017, три македонски филма добија награди за најдобар филм во своите категории.

Имено во категоријата на долгометражен игран филм за најдобар беше прогласен филмот „Ах, љубов моја“ во режија на Коле Ангеловски, а во продукција на Авард Филм и Видео. За најдобар краток филм беше прогласен „Ќе дојдат децата“ на Ана Јакимска, а наградата за најдобар анимиран филм ја доби „Кружно патување на Марето“ на Жарко Иванов.