Три македонски филма наградени на ФерФилм Фестивал

07/09/2017

 

На петото издание на Интернационалниот филмски фестивал ФерФилм во Феризај (Урошевац) Косово, кој што се одржа од 02 до 06 Септември 2017, три македонски филма добија награди за најдобар филм во своите категории.

Имено во категоријата на долгометражен игран филм за најдобар беше прогласен филмот „Ах, љубов моја“ во режија на Коле Ангеловски, а во продукција на Авард Филм и Видео. За најдобар краток филм беше прогласен „Ќе дојдат децата“ на Ана Јакимска, а наградата за најдобар анимиран филм ја доби „Кружно патување на Марето“ на Жарко Иванов.