„Недовршена приказна“ се снима во Прага

14/12/2011

Краткиот филм „Недовршена приказна“ во режија на Наум Михајловски деновиве се снима во Прага и  планирано е да трае до 18-ти декември. Главната улога во филмот а толкува Верица Недеска, додека Главниот машки лик го толкува чешкиот актер Павел Режничек.Во филмот ќе учевствуваат македонски автори Директор на фотографија е Димитар Попов, композитор Јордан Kостов и други..„Недовршена приказна“ е македонско-чешка копродукција, истиот е еподдржан од Филмскиот фонд на Македонија.

Ин Пресс: Актерката Недеска главна улога во македонско - чешки филм