Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

Документарецот за Вања Лазарова на светски фестивали

06/10/2015

По успешната проекција на годинешното издание на Филмскиот фестивал „Браќа Манаки“ во Битола, документарниот филм за Вања Лазарова „Вања - со маки сум се родила“ ја почнува својата светска промоција.

Документарецот е влезен во селекција на програмата на фестивалите „Roma Cinema Doc“ во Италија и „All Seas Film Festival“ во Америка. Во наредниот период се очекуваат и нови покани за учество и на други слични вакви фестивали.

Филмот е во продукција на Медиа Броадкастинг и е поддржан од Агенцијата за филм на Р. Македонија.