Работилница за развој на сценарија за краток филм во склоп на „Киненова 2017“

22/08/2017

 

Драги филмаџии, ве известуваме дека се приближува рокот за пријавување на проекти на работилницата за развој на сценарија за краток филм, која ќе ја води искусниот ментор Џон Стивенс, во склоп на второто издание на Меѓународниот филмски фестивал Киненова Скопје 2017.

Сите детали за потребните документи и начинот на пријавување се објавени на фестивалскиот вебсајт: www.kinenova.com или конкретно на следниов линк: http://www.kinenova.com/mk/rabotilnici/, при што може да се пријавуваат студентски и професионални проекти во почетна или во фаза на равој на проектот.

Партнер и поддржувач на оваа работилница е светски реномирана постпродукциска компанија ФХ3Х, која како награда по втор пат ќе додели користење на најсофистицирана филмска опрема, во вредност од 3.000 евра.