„Жената која ги избриша своите солзи“ утре премиерно на Берлинале

10/02/2012

„Жената која ги избриша своите солзи“ на  Теона Стругар – Митевска утревечер ќе ја има својата светска премиера на Берлинскиот филмски фестивал во програмата  Panorama Special  во кино International во Берлин.

Утре ќе биде организирана и  прес-конференција за екипата на филмот, кој по премиерата ќе има уште четири официјални проекции.

Во програмата Panorama Special   ќе биде прикажан  и Парада на Срѓан Драгојевиќ, кој е копродукција помеѓу Србија, Хрватска, Македонија и Словенија, додека краткиот филм „Бардо“ на Марија Апчевска, ќе биде прикажан во програмата Generation.

 

 

“The Woman Who Brushed Off Her Tears”

Panorama Special

Screening Time:

Feb 11th -  Cinestar 3       09:45 Press

Feb 11th -  International   20:00 World Premiere

Feb 12th -  CinemaxX 7    13:30

Feb 13th -  Cubix 9           14:30

Feb 14th -  CinemaxX 14  09.30

Feb 15th -  International  14:00

Feb 16th -  CineStar 3      17:45

 

 

“Parade”

Panorama Special

Screening Time:

Feb 13th – Friedrichstadt – Palast (E)  17:30

Feb 14th – CinemaxX7   10:30

Feb 15th -  Cubix 9 17:00

Feb 19th – International  20:00

 

“Bardo”

Generation Kplus Short Film

Screening Time:

Feb 13th – Haus der Kulturen der Welt Kino2   16:30

Feb14th – Filmtheater am Friedrichshain   10:00

Feb 16th – Haus der Kulturen der Welt Kino 2  11:00

 

 

 

 

МТВ: „Жената која ги избриша своите солзи“ утре премиерно на Берлинале

Журнал: „Жената која ги избриша своите солзи“ утре на Берлинале