Светска премиера на македонскиот филм “ЏГАН” на Chicago International film festival

17/10/2016

Македонскиот филм „Џган“ во режија на Вардан Тозија својата светска премиера пред американската публика ќе ја има на 20-ти октомври во 20:45 часот на Меѓународниот филмски фестивал во Чикаго во натпреварувачката селекција на филмски жанрови „After Dark“.

„Џган“ е копродукција помеѓу Македонија и Албанија, односно Дрим Фектори и Red helicopter films од Албанија.

Филмот е finansiski подржан од Агенцијата за филм на Република Македонија и SEE Cinema Network.

Целосната фестивалска програма можете да ја погледнете ОВДЕ