Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Види ја ти неа“ во Опасно добри филмови

29/03/2018

Победникот на Санденс, краткометражниот игран филм „Види ја ти неа“ во режија на Горан Столевски ќе се натпреварува во програмата 6. LET’S CEE Филмски Фестивал во Виена. 

ОПАСНО ДОБРИ ФИЛМОВИ е мотото на Фестивалот во чиј фокус на овогодинешното издание ќе бидат филмови од Централна и Источна Европа, Турција, како и регионот Кавказ. Филмот ќе има 2 проекции за време на Фестивалот, на 19-ти и 22-ри април.

Фестивалскиот живот на филмот продолжува во натрпеварувачките програми на 23.Vilnius Film Festival, Kino Pavasaris со проекција на 29-ти март и Мартовски фестивал – 65.Белградски фестивал на документанрен и краток филм со проекција на 30-ти март.