Македонски Филмови Фестивали Фестивали во Македонија Фестивали на Македонски Филм Интернационални Фестивали Категоризација на Филмски Фестивали Учество на македонски филмови на интернационални филмски фестивали Финансирање Конкурси Филмски проекти финансирани од страна на Агенцијата за филм Поттикнување на вложувања средства во филмски, односно телевизиски проект Брошура Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2015 - 2016) Каталог на Mакедонски филмови (продукција 2014 -2015) Проекти реализирани во соработка со Агенцијата за филм EAVE Producers Workshop 2015 Џифони Македонија Џифони патува Европски филмски ден за млада публика Меѓународна соработка Членство во меѓународни организации Контакти од Продуцентски куќи Филмографии на Македонски Режисери Правна регулатива Јавни Набавки Корисни линкови Трејлери од Македонски филмови Каталози на Македонски филмови

„Види ја ти неа“ на Сиднеј и Палм Спрингс

05/06/2018

 

Краткометражниот игран филм „Види ја ти неа“ во режија на Горан Столевски  го продолжува својот фестивалски живот на фестивалите во Палм Спрингс, САД и Сиднеј, Австралија. 

Филмот досега освои награди на “Браќа Манаки“, Санденс, Мартовски фестивал-Белград, LET’S CEE  во Виена. Филмот е селектиран на неколку фестивали во Америка, Австралија и Европа а влезе и во официјална компетитивната програна на А категорија на  фестивали.

Од февруари оваа година официјален интернационален дистрибутер на „Види ја ти неа“ е Премиум филмс од Франција.