Програма 2014

 

Долгометражни играни филмови со македонски мнозински уддел

Наслов

Продукција

Режија

Износ (МКД)

Кога денот немаше име

Систерс анд Бротхер Митевски

Теона С. Митевска

30.000.000

Цар Самоил

Хоризон Филм

Антонио Митриќески

30.000.000

Чекај ме (Сведок)

Пиреј Филм

Митко Панов

30.000.000

Златна Петорка

Револутион дооел

Горан Тренчовски

12.000.000

Омниблуз

ДМФ доо Скопје

Александар Русјаков

12.000.000

Септември

Скопје Филм Студио

Даријан Пејовски

12.000.000

 

Долгометражни филмови со македонски малцински уддел

Наслов

Продукција

Режија

Износ (МКД)

Татко

Скопје Филм Студио

Висар Морина

5.000.000

Шишка Де Лукс

Кино Око

Јан Цвитковиќ

5.000.000

Сиера Невада

Сестри и Брат Митевски

Кристи Пуиу

5.000.000
Документарни филмовисо македонски мнозински уддел

Наслов

Продукција

Режија

Износ (МКД)

Осветлената Темнина

Сејви Продукција

Арсим Фазлија

900.000

8/Македонска Чалгиска Традиција

Авард Филм и видео

Блаже Дулев

2.000.000

Опера

ДЕА

Бајрам Бајрами

900.000

Пожарникарот Муци

ТВ Студио 7

Саша Станишиќ

600.000

Театарот Скупи

Фокус Покус

Владимир Блажевски

3.000.000

Берн Берн

Визиони Плус

Сабидин Али

2.000.000

ТАТ (Транзициска еуфорија или национална измама)

Мозаик Битола

Сашо Миленковски

1.200.000

 

Кратки играни филмови со македонски мнозински уддел

Наслов

Продукција

Режија

Износ (МКД)

Земја

Фрамеин Продукцион

Ибрахим Деари

900.000

Денот кога сакав да умрам

Лавиринт Продукција

Петар Џуровски

2.000.000

Аида

Арнел Продакшен

Сенад Абдули

2.000.000

Карма

Круг Филм

Владимир Митревски

900.000

Секој ден мора да се јаде

Фрагмент Филм Скопје

Марко Ѓоковиќ

2.000.000

Касапот

Продукција Сидор

Илчо Царовски

900.000

Пепи и Муто

Фокус Покус Филмс

Георги Унковски

900.000

Роденден

Сектор Филм

Косара Митиќ

2.000.000

 

Анимирани филмови со македонски мнозински уддел

Наслов

Продукција

Режија

Износ (МКД)

Девојката што паѓа

Флип Бук

Владимир Лукаш

800.000

Готлиб

Узенгија

Крсте Господиновски

900.000