Листа на прифатени проекти за поддршка за проекти од национален интерес во филмската дејност-производство на други аудиовизуелни дела – играна серија со малцински финансиски удел од Република Македонија

 

 

Бр.

Наслов

Продуцент (Правно лице) Режија Сценарио Број на сезони

Број на епизоди

Поддршка во ден.

1. Сенките на Балканот
Скопје Филм Студио
Драган Бјелогрлиќ
Даница Пајовиќ, Дејан Стојилковиќ, Стеван Копривница, Владимир Кецмановиќ
1 11
8.000.000